“hOPPs” er et prosjekt som skaptes i april 2020 med initiativ fra Carl Nilsen Love og koreografi av Antero Hein. Stykket skal nå på turne/gjestespill i regi av Bærum Kulturhus, med 12 spillinger spredd utover høsten 2021. 
I 2020 spilte vi 4 forestillinger i Oslo.
Prosjektet er en fysisk engasjerende forestilling som involverer bevegelses kunstnere fra flere kreative felt. Som blant annet samtidsdans, parkour, sirkus, hiphop, akrobatikk og breakdance. Vi sonderer gårdsrom og muligheter for kreativ bevegelse. Målgruppen er 0-13 år.

Med musikkanlegget i en trillebår inntar bonden gårdsrommet. Musikeren skaper intuitive elektroniske lydlandskap og fengende rytmer som tas opp og loopes gjennom et loop board. Lydbilde vil fremheve og forsterke de fysiske utøvernes uttrykk og bevegelser. Alle er kledd i ulike dyrekostymer, oppfører og beveger seg deretter. Apen går for trærne, kaninen hopper rabiat rundt mens meitemarken snor seg rundt og prøver å unngå den innpåslitne spurven. Vi lager en kunstnerisk ramme med det faktiske gårdsrommet som premissleverandøren. Det er det vi skal ta utgangspunkt i, bearbeide og overvinne. Det sykkelskuret er en avsats til flaggstanga som møter kompostbingen på vei mot sittegruppa. En benk er ikke en benk. Den er et objekt man sitter på kanskje 5% av dens levetid. Hvordan interagere med det fysiske miljøet på en ny måte. Dyreflokken snur på perspektivene og oppfordrer og inspirere tilskuerne til sikker kreativ utforsking av lekeplasser, natur og arkitektur som vi har rundt oss. 

Forestillingen spilles utendørs i byrom/gårdsrom/skolegård og har en improvisatorisk struktur som tilpasses hvert sted. Forestillingen er 10-15 min og spilles 3-5 ganger per dag, med 30-60 min pause mellom hver runde. 

Gruppen har en intern tekniker som organiserer lyd via et mobilt høyttaler system på batterier. Forestillingen er fleksibel og kan vises med et minimum av 4 utøvere (3 dans/parkour utøvere og 1 musiker) og maks av 7 utøvere (6 dans/parkour utøvere og 1 musiker) plus gruppens interne tekniker. Antall utøvere settes i dialog med spillested. Totalt 5-8 personer på turne.

Forestillingen skal spille på Bærum Kulturhus UTE høsten 2021.

Credits:
Concept/Scenography/Costumes: Carl Nilssen Love
Choreography/Concept: Antero Hein
Performers: Nikolai Arnesen, Severin Romer Iversen, Kevin Fjellmyr, Antero Hein & Christian Hanssen.
Music: Alexander Aarø/John Derek Bishop.
This tour was supported by: Fond for lyd og bilde, Bærum Kulturhus.


You might also enjoy: