Et gammelt hus med vinduer vendt ut mot gaten. To skikkelser i hvert sitt vindu. De danser sammen, men likevel hver for seg, for aldri å møtes. Med månen som sakte beveger seg gjennom sin vante syklus, med krefter som verken havet eller jordens skapninger kan motstå.

Nocturnal henter sin inspirasjon fra indisk og egyptisk astrologi, som studerer forbindelsen mellom himmellegemer og alt liv på jorden. Tablået med danserne suppleres med en videoprojeksjon av blant annet månesyklusen. Sammen med koreografien maner dette frem en helt egen mytisk verden. Skaperne av stykket, Nora Svenning og Sudesh Adhana, ønsker med dette å vise det magiske og opphøyde i et ellers hverdagslig øyeblikk, som det er å få et glimt av en person i et vindu.Publikum følger forestillingen fra bilene sine på parkeringsplassen utenfor. De blir invitert inn i et lekent og forfriskende kammerspill, der månen har hovedrollen. Skikkelsene, innrammet av vinduene, gjennomgår flere transformasjoner, fra et fysisk og åpenbart utgangspunkt til noe sublimt og andektig.

I en tid der stadig mer foregår digitalt og kan startes og stoppes etter eget ønske, vil Svenning og Adhana skape rom for en felles opplevelse og en følelse av undring over alt det som ikke kan forklares eller bevises, men må bare føles. Et fellesskap med mennesker, naturen og månen som utrettelig fortsetter sin ferd over oss.Trailer: https://vimeo.com/434833911

Medvirkende:
Koreografer og utøvere: Sudesh Adhana og Nora Svenning
Videodesign: Antero Hein
Musikk: Steve Reich
Kostyme: Marita Solhjell Ølander
Foto og film: Antero Hein/Hein Creations
Residens: R.E.D. residens Eina Danz
Støttet av: Kulturrådet

You might also enjoy: